ZGODBE SLOVENSKE ARHITEKTURE
KNJIGA

Izšla je knjiga Zgodbe slovenske arhitekture, v kateri arhitekta Špela Kuhar in Robert Potokar skozi petdeset zgodb na izjemno dostopen način približata zgodovino slovenske arhitekture. V zgodbah se zvrstijo stavbe, mesta, trgi, ulice, arhitekti in drugi ustvarjalci ter orisi ozadij, ki so botrovala nastanku arhitekture in slovenskega prostora, kakršnega poznamo danes.

Zgodbe si v knjigi sledijo kronološko, najprej vstopimo v čas koliščarjev in se pustimo voditi vse do arhitekture 21. stoletja. Posamezne zgodbe orisujejo izbrane arhitekture skozi različna časovna obdobja, ustvarjalce, različne zanimivosti, ki bralcu na poljuden način približajo svet umetnosti arhitekture. Vsaka zgodba je preplet dejstev in vsebinskih navezav na sočasno arhitekturo ter vpetosti v prostor in čas.

Knjiga je opremljena z bogatim fotografskim gradivom. Skozi prebiranje posameznih zgodb je bralcu omogočen razkošen vpogled v celotno zgodbo slovenske arhitekture.

Ob naročilu knjige Zgodbe slovenske arhitekture založba vsem arhitektom podarja poseben 10% popust, ki ga izkoristite z vpisom kode BELETRINA10 ob nakupu v spletni trgovini. Knjigo pa vam tudi varno in brezplačno dostavijo na dom.