Shema dr. Miloša Kosca, ki ilustrira razmerje med starim in novim - v rdečem kvadratu je Plečnikova glorieta
REŠIMO PLEČNIKOV STADION
PETICIJA

Kot ste verjetno že zasledili, se ponovno odpira boj za ohranitev Plečnikovega stadiona. Trenutek se zdi ugoden, praktično zadnji čas, glede na na tiskovni konferenci 21.4.2021 izražena stališča Pečečnika, predvsem pa OKS in MOL o družbi in projektu BŠP, ter njihovi nameri, da pri projektu vztrajajo, kljub ugotovitvam MK, (končno) izdanemu negativnemu kulturnovarstvenemu mnenju ZVKDS in zavrnjeni zahtevi za izdajo gradbenega dovoljenja s strani MOP. Reakcije glavnih akterjev (Pečečnik in MOL) so bile sicer pričakovane, OKS pa je z izjavo podano na tiskovni konferenci popolnoma povozil svoja stališča (da odstopajo od projekta BŠP) iz marca 2021.

PETICIJA

Prosim, če lahko obvestite čim več svojih prijateljev in znancev, ki bi bili peticijo pripravljeni podpreti in informacijo o peticiji delite na vseh svojih socialnih omrežjih.

Hvala vsem, ki se boste pridružili in podprli prizadevanja za ohranitev nacionalnega spomenika in javnih odprtih zelenih površin v gosto pozidani sredini.