SLOVENSKA ALPSKA ARHITEKTURA 2008―2018
RAZSTAVA

Odprtje pregledne razstave Slovenska alpska arhitektura 2008―2018 bo v ponedeljek, 28. januarja, ob 20. uri v Galeriji DESSA, Židovska 4 v Ljubljani.

Slovenska alpska krajina je eno tistih krhkih okolij, ki so zaradi dragocene neokrnjene narave, ekstremnih vremenskih in topografskih pogojev, stavbne dediščine in jasno izoblikovane tradicije posebej občutljiva na arhitekturne intervencije. Zato morajo biti posegi v gorske ambiente dolgoročno in široko premišljeni, podrejeni izjemni alpski scenografiji, spoštljivi do kulturnega kon teksta ter kvantitaivno omejeni. Na razstavi predstavljamo trideset presežkov slovenske alpske arhitekturne produkcije, zgrajenih v zadnjih desetih letih v alpski regiji, kot jo določa Alpska onvencija. Širši izbor smo pripravile kustosinje Kristina Dešman, Maja Ivanič in Špela Nardoni Kovač. Dvaindvajset projektov, ki predstavljajo jagodni izbor, je izbral mednarodni selektor, avstrijski arhitekt Bernardo Bader.

Razstava bo odprta do 28. februarja 2019.

VEČ O RAZSTAVI