MESTO DREVES
ZAKLJUČEK PROJEKTA IN PUBLIKACIJA

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije je v želji, da prispeva k razvoju dobre prakse upravljanja dreves v urbanem okolju, s podporo Podnebnega programa Mreže za prostor v letu 2023 pripravilo in izvedlo projekt Mesto drevesCilj projekta je bil spodbuditi razvoj in rabo evidence dreves kot orodja za celovito in povezano upravljanje dreves v urbanem okolju. V ta namen je delovna skupina DKAS pripravila pregled o občinskih evidencah dreves in uvid v njihovo rabo, izpostavila dobre prakse in oblikovala priporočila za ukrepanje.

Ključne ugotovitve glede stanja evidenc dreves v Sloveniji smo skupaj s pregledom (dobrih) praks gospodarjenja mestnih dreves in naborom priporočil za nadaljnje ukrepanje zbrali v publikaciji, ki je prosto dostopna na spletni strani DKAS:

Evidenca dreves kot orodje za celovito in povezano upravljanje dreves v urbanem okolju – stanje v slovenskih občinah
.

Publikacija je namenjena spodbujanju razprave o pomenu evidence ter ozaveščanju o pomenu strokovnega načrtovanja in upravljanja dreves v urbanem okolju, vabimo Vas k prebiranju in deljenju naprej vsem zainteresiranim!

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, ekipa projekta Mesto dreves